No saps on menjar calçots a Barcelona? Sempre acabes agafant el cotxe i conduint més d’una hora per poder degustar aquesta delícia de la cuina catalana?

Des de fa més de 30 anys, els restaurants El Glop, ubicats a Barcelona, ofereixen un menú de calçotada inspirat en els que s’ofereixen a les masies catalanes, des que es va instaurar la tradició de menjar calçots.

El menú calçotada de El Glop es composa en primer lloc de calçots (de consum il·limitat) acompanyats de la tradicional salsa romesco, elaborada de forma artesanal al restaurant, carn a la brasa de segon (costelles de xai + botifarra + vedella) amb mongetes i crema catalana de postres i una copa de cava.

Calçotada-El-Glop-Barcelona

Els tres restaurants El Glop, tots ells ubicats al centre de Barcelona, ofereixen el menú calçotada des de mitjans de Novembre fins al mes d’Abril, prèvia reserva.

La calçotada, una tradició centenària

Es creu que l’origen de la calçotada es troba a la població de Valls a fi del segle XIX i que radica en un pagès d’aquesta ciutat tarragonina, conegut amb el nom de Xat de Benaiges. Es diu que va descobrir una forma especial de fer créixer la ceba blanca, plantant-la amb de forma que només quedés mig penjada i a mesura que creixia es procedia a tapar-la amb terra. Aquesta acció, que es coneix com a calçar, és la que dóna nom al calçot.

Tot i que a la ciutat de Valls la calçotada se celebra des de principis del segle XX, aquest àpat va començar a popularitzar-se a partir de mitjans del segle passat. Amb el pas dels anys, la calçotada ha esdevingut una menja típica de la comarca de l’Alt Camp i s’ha estès per tota Catalunya, i inclús ha arribat a Mallorca.

Als restaurants El Glop, des de fa més de 3 dècades, oferim calçotades tradicionals amb el millor producte de proximitat i l’amor de les nostres brases. Reserva la teva taula aquí: www.elglop.com